top of page

Aflevering 104: Black Knight Satellite


Welkom terug bij Grafspraak! In deze aflevering verdiepen we ons in het mysterieuze verhaal van de Black Knight Satellite, een kosmisch raadsel dat al decennia lang samenzweringstheoretici en wetenschappers boeit.


De BKS is een vermeend object dat rond de aarde zou cirkelen en wordt vaak omschreven als een mysterieuze, mogelijk artificiële satelliet.


Een van de vroegste verbindingen met de Black Knight Satellite komt van Nikola Tesla, die naar verluidt ongewone radiosignalen onderschepte in het begin van de 20e eeuw waarvan hij geloofde dat ze van een buitenaardse bron afkomstig waren. Sommige theorieën suggereren dat deze signalen verband houden met de satelliet.Tesla's Radiostation.


In 1998 maakte de STS-88 missie een foto van een ongeïdentificeerd object nabij het ruimteveer Endeavour. Deze afbeelding voedde theorieën over de Black Knight Satellite. Daarnaast is het onderzoek van Jorgen Hals naar Long Delayed Echoes - een fenomeen waarbij radiosignalen na een aanzienlijke vertraging terugkaatsen - aan dit mysterie gekoppeld.


De publicatie van Donald Keyhoe in 1954 hintte naar het bestaan van twee natuurlijke satellieten die om de aarde cirkelden, een idee dat naar verluidt werd onderdrukt door het Pentagon. Deze geheimhouding heeft alleen maar bijgedragen aan de intrige rondom het bestaan van de satelliet.


In 1961 zou Jacques Vallée naar verluidt een onbekend object in de baan van de aarde hebben waargenomen. Echter, informatie over deze waarneming zou volgens berichten zijn verzwegen door autoriteiten, waardoor het mysterie verdiept wordt.


Het werk van Duncan Lunan in het ontcijferen van het zogenaamde "space probe"-signaal van het Upsilon Bootes-sterrensysteem suggereerde een verband met de Black Knight Satellite. Sommige theorieën suggereren een link naar een oude ruimtesonde die mogelijk is achtergelaten tijdens de laatste ijstijd, zo'n 13.000 jaar geleden.Gordon Cooper, een astronaut, beweerde tijdens zijn Mercury-Atlas 9 missie in 1963 een groenachtig gloeiend object in de ruimte te hebben gezien. Hij vermoedde dat dit verband hield met de Black Knight Satellite. Bovendien vergelijken sommige theorieën de satelliet met een thermische deken die tijdens een ruimtemissie verloren is gegaan.

Het raadsel van de Black Knight Satellite blijft de verbeelding prikkelen van degenen die gefascineerd zijn door de mysteries van de ruimte. Of het nu een overblijfsel is van een oude beschaving of een ingewikkeld kosmisch raadsel, de ware aard ervan blijft gehuld in onzekerheid.

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page