top of page

Aflevering 11: Philadelphia Experiment & Montauk ProjectDit was eigenlijk een van de eerste cases die ik begon te onderzoeken toen we Grafspraak startten. Door de omvang van het verhaal werd die constant aan de kant geschoven maar ik ben blij dat we er eindelijk een aflevering rond gemaakt hebben.


Een van de eerste bronnen van informatie die ik vond was Mysterieuze Wereld die een mooie schets maken van het verhaal.
Het schip zou door het experiment geteleporteerd zijn van Philadelphia naar Virginia, waarbij de bemanning zwaar geleden heeft en het aanvoelde alsof het schip ging ontploffen.


We Are The Mighty gaf ons ook nog een berg informatie.

Ook Destination Tips maakte nog een overzicht van het leven van Al Bielek, die op z'n minst gezegd toch een merkwaardig figuur was.


Alle brieven die Carlos Allende (Carl Allen) schreef naar Morris K Jessup kan je hier lezen.

Carlos maakte nog bekentenissen kort voor zijn dood, deze vind je hier.


Wie Al Bielek aan het werk wil zien kan naar deze lecture kijken die hij jaren terug deed in verband met The Philadelphia Experiment.

Al zijn er enkele believers, toch zijn veel van zijn beweringen al lang debunked. Zo vonden we deze oude link met een pak aan informatie terug.


Thrillist maakte een mooi overzicht van de link tussen The Philadelphia Experiment en The Montauk Project, en het verband met het Stranger Things universum.


Helaas eindigen we deze aflevering op een dubbele neen, maar met veel zin in toekomstige complotten!

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page