top of page

Aflevering 51: Area 51 en Bob Lazar

Het verhaal van Bob Lazar is al verschillende keren verteld in elk mogelijk formaat. Voor deze aflevering was de research gebaseerd op zijn boek, de documentaire en het podcastinterview.
Dat Area 51 een geheime testsite was in de woestijn van Nevada, dat wist zo goed als iedereen. De mensen die in de buurt woonden zagen dagelijks meermaals de mysterieuze Janet vliegtuigen vertrekken en aankomen. Wit met rode strepen, maar bijna niemand had ooit de binnenkant gezien.


Tegenwoordig associëren we Area 51 uiteraard met aliens, maar dat was niet altijd zo. Vroeger dacht men dat dit vooral rond nieuwe technologie en wapens ging. Dat veranderde allemaal door een interview met een zekere Dennis.


Dennis zijn getuigenis zou al snel veel aandacht krijgen en een tijd later maakt hij ook zijn gezicht en naam bekend als die van de wetenschapper Bob Lazar.

Maar hoe is het tot op dat punt gekomen?


Bob was al sinds zijn kindertijd geboeid door de wetenschap. Elk stukje technologie werd uit elkaar gehaald en terug in elkaar gestoken om te snappen hoe het werkte.


Ook als volwassene deed hij hiermee door. In zijn streek was hij erg gekend vanwege zijn raketauto. Op een dag werd hij erover geïnterviewd en verscheen er een artikel over hem in de krant.
De dag dat het artikel verscheen kwam Ed Teller, de vader van de waterstofbom, net op bezoek in het labo in Los Alamos waar Bob werkte. De twee zouden aan de praat geraken, een connectie die voor Bob veel verschil zou maken.


Enkele jaren later was Bob bezig met solliciteren in de buurt van Nevada. Hij was vertrokken uit Los Alamos en zocht een nieuwe job als wetenschapper. Hij schreef onderandere Ed Teller aan die hem contactinformatie gaf van een bedrijf genaamd EG&G.


Na enkele sollicitatierondes werd Lazar aangenomen op on-call basis. Hij had geen vaste uren maar kon op elk moment opgebeld worden om op een vliegtuig te stappen en te komen werken.


Zijn eerste dag ging hij via het vliegtuig naar de Groom Lake facility, in de volksmond Area 51.
Hier kreeg hij een hoop papieren om in te vullen, voornamelijk over zichzelf, zijn connecties, zijn voorgeschiedenis,....

Ze overwogen hem voor een hogere positie maar daarvoor had hij ook hogere clearance nodig, van het level Majestic.


De tweede keer dat hij zou gaan werken was in een ander gebouw, iets meer naar het zuiden en iets meer verborgen. De deur leek in een bergwand en er waren geen duidelijke wegen die de twee facilities met elkaar verbonden.


Hier kreeg hij een kaart om deuren te openen en merkte hij ook een handscanner op die mensen kon identificeren.
Hij krijgt deze dag ook een medisch onderzoek, met de boodschap dat het om een allergie test gaat. De dokter die dit uitvoerde kon hem zelf niet zeggen op welke stoffen ze hem aan het testen was.


Daarna mocht hij een berg papieren lezen over een Project Galileo, dit ging over buitenaardse technologie, ook was er sprake van een sterrenstelsel genaamd Zeta Reticuli en zat er zelfs een foto tussen van wat Lazar beweert een alien dissectie was.


Voor hij klaar was hiermee moest hij reeds naar zijn lab gaan waar hij zijn partner zou ontmoeten: Barry.


Barry was enthousiast om hem te tonen waarmee ze bezig waren. Allereerst ging dit om een cilindrisch voorwerp ter grootte van een vuilnisbak. Daarnaast nog een halve metalen bol met een torentje eronder. De cilinder was de zender en de toren was de reactor, zei Barry.


Door een experiment met een golfballetje kon Barry aantonen dat dit ding antizwaartekracht uitstraalde, het duwde dus alles van zich weg. Door een horloge erin te leggen kon hij aantonen dat het ding het licht rond een voorwerp kon ombuigen om zo hetgeen we zien te veranderen.


Het effect van zwaartekracht komt er door een verstoring in tijd en ruimte (Dixit Einstein) , als je iets doet dat tijd en ruimte verstoort en het daarmee hervormt, zal alles dat in die tijd en ruimte leeft erdoor aangetast worden. Alles binnen dit veld, inclusief licht, kan dus veranderd worden door wie de zwaartekracht controleert. Als dit voorwerp zwaartekracht kon produceren, zou de persoon die het toestel bestuurt de controle hebben over onderandere het licht binnen dat veld. Je zou mensen zaken kunnen laten zien die niet bestaan. Als je een zwaartekrachtveld kan produceren is alles mogelijk.

-Citaat uit Dreamland


Deze technologie stond veel verder dan wij als mensheid. Sterker nog: Dit apparaat had in theorie evenveel energie als de zon. Toch straalde het geen warmte uit. Mochten wij als mens iets maken met deze kracht zou iedereen die er te dichtbij komt volledig opbranden. Bob kon ernaast staan zonder probleem.

De volgende keer dat hij ging werken bracht Dennis, zijn superior, hem naar een hangar. Hier zag hij een UFO zoals hierboven getekend in het echt. Wat hem verbaasde was dat de Amerikaanse vlag erop stond.


De kleine driehoekjes die onder de koepel en op het torentje werden gelegd waren volgens Bob een soort brandstof. Om het toestel te kunnen begrijpen moesten ze weten wat dat was. Dus stopten ze het in een machine die elementen analyseert. Op de tabel van Mendeljev staan de bouwstenen van alles rondom ons. Alles bestaat uit deze reeks elementen. Die machine achterhaalt dus welke er exact in een voorwerp zitten. Leg er water in en de machine geeft aan dat het waterstof en zuurstof herkent.

Bob en Barry staken de driehoek in de machine, maar deze gaf aan dat het geen gekend element was. Ook via andere tests konden ze niets achterhalen. Hun enige conclusie was dat de stof nog niet ontdekt was op aarde.


Intussen heeft Lazar nog steeds geen Majestic Clearance. Tot ergernis van zijn vrouw wordt hun huis nu zelfs in de gaten gehouden door mannen die heel de dag voor hun deur geparkeerd zitten.


De volgende keer dat Bob moet gaan werken wordt hij naar de hangars gebracht en mogen hij en Barry een ruimtetuig vanbinnen en vanbuiten bekijken.Enkele dagen later wordt hij opnieuw opgeroepen naar de hangars. Deze keer staan ze allemaal open en ziet hij negen verschillende tuigen. Hetgeen hij gezien had was smaller en aerodynamischers dan de rest, hij noemde het "het sportmodel".


Hij kreeg hier een vliegtest te zien waarbij het tuig opsteeg, eventjes in de lucht bleef hangen en opnieuw landde. Nu snapte hij veel beter hoe het werkte. Volgens hem brak het de photonen rond zich af en zorgde zo voor stuwing. In tegenstelling tot wat we vaak zien in films vloog dit voorwerp met de onderkant in de richting dat het wou gaan, omdat hier de anti-zwaartekracht propulsie zat.


Na deze demonstratie wordt hij een hele tijd niet meer opgebeld. Hij begint zichzelf wat paranoïde te voelen. Misschien weet hij teveel, misschien zijn ze momenteel bezig om zijn mysterieuze dood in de woestijn te plannen!


De auto staat nog steeds voor zijn deur, wat hij ook probeert. Hij belt zelfs eens de politie, die even een praatje slaan met de inzittenden en daarna weer vertrekken.


Uit voorzorg besluit hij zijn verhaal te delen met drie mensen: Zijn echtgenote Tracy en twee vrienden, Gene en John.


Gene en Bob maken al snel grapjes over UFO's en ontdekken twee UFO onderzoeksgroepen online: MUFON en CUFON (Mutual/Canadian UFO Network) en geven zichzelf al grappend de namen GUFON en BUFON.


Een van de dagen daarop gebruikt Bob deze codenamen voor de grap aan de telefoon. Nog geen uur later staan er area 51 mannen aan zijn deur om uitleg te eisen. Bij zijn uitleg dat dit om een grap ging leken ze gerustgesteld.


Bob besloot dat het tijd werd dat zijn vrienden evenveel zekerheid hadden als hij. Hij wist waar en wanneer de testvluchten plaatsvonden: De woensdag om 20u. Hij nam zijn vrienden mee naar de woestijn om een kijkje te nemen. Tot hun grote verbazing zagen ze exact wat hij beschreven had.

Ze zien het vliegen in bizarre patronen en aan snelheden die ze niet voor mogelijk achtten.


Drie keer neemt Bob mensen mee naar deze testsite, maar de laatste keer worden ze betrapt. Hun identiteit wordt gecontroleerd en doorgegeven naar Area 51. Ook die van Bob.


De volgende dag staat Dennis aan zijn deur, hij moet met hem naar een verlaten legerbasis in Nevada rijden.

Daar wordt hij ondervraagd, bedreigd en krijgt hij bewijs te zien dat zijn vrouw hem reeds enkele maanden bedriegt. De overheid luisterde al die tijd zijn telefoon af en en net door dat overspel beschouwden ze Bob als onvoorspelbaar en kwam zijn clearance niet in orde.


Er wordt Bob aangeraden om onder te duiken, een keer wordt hij zelfs beschoten terwijl hij in zijn auto rijdt.

Hij zou uiteindelijk samen met John naar George Knapp, een journalist bij een lokale zender, stappen, die hem op TV zou brengen als de anonieme Dennis. Dit zorgde voor nieuwe dreigementen van Area 51 uit.


Om zichzelf helemaal veilig te stellen zou hij zo publiekelijk mogelijk gaan, met zijn gezicht en volle naam voor iedereen om te zien. Dit zou niet weerhouden dat hij verder in de gaten gehouden werd, maar hun plan slaagde. Bob was relatief veilig in het publieke oog.


Nu is er nog de kwestie van het mysterieuze element. Bob gaf het de naam Element 115 omdat die plek nog leeg was op de tabel toen. Intussen is dit element ontdekt en nagemaakt, al is het enkel in instabiele vorm die 0.65 seconden bestaat voor het afbreekt.


Volgens de wetenschap is het theoretisch mogelijk dat dit element ooit stabiel gemaakt wordt op aarde.


Wat Lazar zelf betreft: Er bestaan geen papieren meer die kunnen aantonen dat hij ooit gewerkt of gestudeerd heeft. Alles werd plots gewist zonder dat hij er weet van had. Journalisten hebben wel kunnen aantonen dat hij echt gewerkt en gestudeerd had waar hij zei.


In de documentaire zien we Bob samen met de documentairemaker een gesprek voeren over Element 115 en de vraag of Bob ooit een stukje heeft meegenomen. We zien niet wat zijn antwoord is, maar een dag na het gesprek zien we wel dat de FBI bij hem binnenstormt en heel zijn lab controleert.


Daadwerkelijk bewijs hebben we dus niet, maar het is wel duidelijk dat iemand zijn identiteit wou wissen en de overheid iets zocht bij hem.


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page