top of page

Aflevering 7: Slaapparalyse en The Hat Man

The Nightmare - Henry Fuseli (1781)


Dit vond ik zelf een zeer creepy aflevering om te maken. Tijdens het schrijven en plannen zat ik toch vaak achter mijn eigen rug te kijken omdat ik het gevoel had dat ik bekeken werd. Iets aan mijn eigen ervaringen met slaapparalyse geeft me toch een ingebouwde angst.

Mijn eigen ervaringen kan ik uiteraard op geen enkele manier bewijzen. Ik zag het schaduwkind toen ik 9 of 10 jaar was en dat was het enige visuele dat ik ooit gezien heb tijdens momenten van slaapparalyse.


Andere mensen hun ervaringen met schaduwmensen kan je hier lezen.

Online zijn er veel getuigenissen te vinden rond allerlei hallucinaties die mensen meemaken tijdens momenten van slaapparalyse. Ook in de Netflix documentaire The Nightmare komen er veel getuigenissen aan bod.

Waarom we zien wat we zien is niet altijd duidelijk, maar er is zeker geen gebrek aan theorieën.


De foto's van The Hat Man zijn zeker creepy, maar zijn ze daarom paranormaal? Zelf zijn we geen believers, maar misschien heeft een van jullie hem al eens gezien? Laat dan zeker van je horen!


The Hat Man Project is zeker een goeie bron voor informatie, maar staat niet alles nog online. Wie de oude posts op de website nog wil doorspitten raden we aan om gebruik te maken van The Wayback Machine.


Dat mensen The Hat Man zien is niets nieuws. Zo vonden we deze forum thread uit 2006 waar er al sprake was van The Hat Man en hij duidelijk al een gekend fenomeen was.


Tenslotte sluiten we nog af met de trailer voor een Amazon Prime documentaire over The Hat Man.
62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page