top of page

Aflevering 8: Hotel Cecil
Al sinds de opening in 1927 heeft dit hotel alleen nog maar problemen gekend. Moorden, zelfmoorden, verdwijningen, ... Je zou haast denken dat er een vloek op rust.

In deze aflevering bespreken we waarom The Cecil nog steeds bekend staat als een van de meest haunted hotels in de VS en waarom het zelfs de inspiratie was voor een seizoen van American Horror Story.


Deze case wou ik zelf heel graag bespreken, deels omdat ik er zelf al veel over wist, maar toch ook nog wat dieper wou graven en er zelf ook over bijleren. Het begon voor mij bij de vondst van het lichaam van Elisa Lam en de bizarre bewakingsvideo, opgenomen in de lift van het hotel. Die beelden zijn me bijgebleven sinds ik ze voor het eerst zag, en toen ik leerde dat het zich ook allemaal afspeelde in The Cecil moest het hier wel aan bod komen.


Het tragische verhaal van Elisa is het voorlaatste in een helaas lange rij van sterfgevallen binnen het hotel. Er zouden minstens 16 zelfmoordgevallen bekend zijn, waarvan de meesten gebeurden door een sprong door het raam (tegenwoordig zouden de ramen hier blijkbaar tegen beveildigd zijn) of het innemen van gifcapsules. In 2015 zou de laatst gedocumenteerde zelfmoord plaatsgevonden hebben, toen ook toen een man door het raam sprong.


The Cecil heeft ook vele gevallen van moord gekend, zowel binnen de muren als onrechtstreeks gelinkt eraan. Het was namelijk ook de verblijfplaats van seriemoordenaars Richard Ramirez en Jack Unterweger tijdens hun killing spree, en Elizabeth Short, The Black Dahlia, zou er verbleven hebben en gezien zijn, kort voor haar dood.(Extra links naar de sterfgevallen en verdwijningen vind je ook hier en hier)
Door al deze voorvallen zijn er uiteraard vele claims dat het hotel haunted is.

In 2014 nam een jongen een foto van wat volgens hem een paranormaal verschijnsel moest zijn.

Youtuber James Edward Garcia verbleef 3 dagen en nachten in het hotel en legde daar ook zijn paranormale bevindingen vast. Hieronder vind je de links terug.

(EVP Elisa Lam begint op 31:27)

(Kastdeur op 13:48, EVP van Richard Ramirez op 32:00)

(Afstandsbediening die valt: 17:48)


77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page