top of page

Aflevering 80: The Battle of Los Angeles
Laat ons even teruggaan naar Wereldoorlog 2. Amerika was een neutrale speler op wereldniveau, tot op 7 december 1941 hun marinebasis Pearl Harbour gebombardeerd werd door Japanse gevechtsvliegtuigen. Dit zou een serie aan gebeurtenissen in gang zetten die ertoe zouden leiden dat de Verenigde Staten zich aansluiten bij de geällieerden.


Kort na de aanval op Pearl Harbour zou er veel paranoia heersen op Amerikaanse bodem. Meermaals zouden het leger en de marina meldingen krijgen over invasies die uiteindelijk geen realiteit blijken te zijn.

Niet zoveel later zou er plots een Japanse duikboot olievelden in California trachten aan te vallen.

Twee dagen later zou in LA iets gezien worden op radar, een groot tuig dat de stad lijkt te naderen. Anti-aircraft wapens worden ingezet en zouden uiteindelijk meer dan 1400 kogels vuren op een groot vliegend object dat stil lijkt te hangen boven de stad. Tot op vandaag is er debat of er wel degelijk iets gezien werd.

Restanten van kogels die die nacht afgevuurd werden.


Duizenden mensen waren getuigen en beweren dat ze die nacht een vreemd tuig zagen vliegen dat niet van deze wereld leek te komen. Onderandere Albert Nozaki, een man die in 1953 genomineerd zou worden voor een Oscar. Hij ontwierp de ruimtetuigen in de toenmalige Sci-Fi film War of the Worlds.
Getuigenissen en verslagen van het leger werden samengegooid om aan te tonen welke route het tuig wellicht gevolgd heeft die bewuste nacht.
Zelfs in brieven aan President Roosevelt geschreven staan meldingen over ruimtetuigen en stukken ervan die gevonden werden.De anti-aircraft wapens zouden meer dan een uur gevuurd hebben, in totaal 1430 schoten, het tuig werd ook voortdurend geraakt, maar leek geen schade te lijden.
Het leger trachtte verschillende verklaringen te geven. Eerst was er sprake dat er niets was, enkel massahysterie.

Toen dit niet volstond werd er zowel over weerballonnen als commerciële vliegtuigen gesproken die bedoeld waren om paniek te zaaien. Een tactiek die doet terugdenken aan Japanse Fu-Go ballonnen, die voor diezelfde reden werden ingezet.


Tot op vandaag is er veel debat over wat er die avond nu exact gebeurde, maar zeer veel getuigen omschrijven een tuig dat tot op heden niet bestaat op onze planeet.


Boeken:

Evidence of Extraterrestrials door Warren Agius

Military Encounters with Extraterrestrials door Frank Joseph

Battle of Los Angeles - Gil Carlson

UFO’s over California - Preston Dennett

The Battle For Los Angeles (1942) - Kenneth Arnold
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page