top of page

Grafspraak aflevering 20: Villisca Ax Murder House


Op 9 juni 1912 gingen Josia en Sarah Moore samen met hun vier kinderen, Herman, Katherine, Boyd en Paul, naar de Presbyteriaanse kerk van hun dorpje, Villisca. Ze werden vergezeld door Lena en Ina Stillinger, twee buurmeisjes die van hun ouders mochten blijven overnachten bij de Moore's.


Die avond werd Children's Day gevierd in de kerk. Op deze viering was Sarah Moore vaak vooraan in de kerk te zien als een van de voorzitters van de lokale school. Ook haar kinderen deden mee aan voordrachten die dag.

Na de viering was er nog een sociale bijeenkomst, die tot 21u30 duurde, daarna ging iedereen naar hun eigen huis.


Het zou echter de laatste keer zijn dat iemand de Moore's en de twee buurmeisjes levend zag.

De Moore's gaan samen met de kinderen naar huis, ze sluiten daar de avond nog af met warme chocolademelk voor iedereen naar bed gaat.

Later die avond komt een onbekende op het domein. Misschien was die al in het huis, misschien was die hen in de gaten aan het houden, dat detail is niet meer duidelijk.


Wat wel duidelijk is: De onbekende nam een olielamp, hij nam de bovenkant er af en boog de wiek om, zodat de lamp minder licht zou geven.


Met een bij bij zich sloop hij de trap op, voorbij de kamer waar de kinderen lagen te slapen, tot aan het bed van de ouders.


Josia en Sarah lagen samen in bed nietsvermoedend te slapen. De indringer kwam naast het bed staan en hief zijn bijl op op een zodanige manier dat het een spoor zou achterlaten in de muur, een spoor dat er tot op vandaag nog te zien is.


Josia en Sarah werden allebei vermoord met de platte kant van de bijl. Daarna ging hij naar de kamer waar hun vier kinderen sliepen en bracht hij hen op dezelfde manier om. De twee buurmeisjes waren de volgende, ook zij konden niet meer gered worden.


Nadat dit allemaal gebeurd was ging de moordenaar terug de trap op, richting het bed van de ouders. Hij diende Josia nog zeker 30 slagen toe, wat zijn gezicht onherkenbaar maakte.


De onbekende moet nog enige tijd in het huis doorgebracht hebben, elke spiegel en elk raam werden afgedekt, alsook de hoofden van zijn slachtoffers. Ook lag er een stuk vlees in een doek gewikkeld op de grond en had hij een kom water genomen om het bloed van zijn handen te wassen.

Rond 5u sloot de indringer de deur achter zich en verliet hij het huis van de Moore's, waar het nog enkele uren zou duren voor de moorden ontdekt werden.

Is de onbekende een trein opgestapt? is hij teruggekeerd naar zijn huis in Villisca zodat hij zich als een onwetende buur kon gedragen? We zullen het wellicht nooit weten.


Wie meer wil weten over de moord en het onderzoek raden we deze pagina van Iowa Cold Cases aan.


Het zou echter niet lang duren voor het verhaal iets meer spooky wordt.

Enige tijd na de moorden zou er nog een gezin intrekken, die beweerden dat ze 's nachts de verschijning zagen van een man met een bijl.

Het zou nog enkele malen gebeuren dat mensen in het huis gingen wonen die kort erop weer verhuisden omdat er rare dingen gebeuren in het huis in Villisca.


Het huis was duidelijk niet meer bewoonbaar, en werd daarna gebruikt als poort tot de paranormale wereld. Regelmatig werden er seances en ouija sessies uitgevoerd in het huis, waarbij naar verluid meermaals contact werd gelegd met de geestenwereld.
Tot op vandaag is het huis een toeristenattractie waar je een rondleiding kan boeken, of wie heel dapper is kan het huis huren voor een nacht om er te verblijven.

Gelukkig leven we in een tijd waar iedereen een camera bij zich heeft en er honderden programma's zijn waar mensen op spoken jagen, dus hebben we nog wat beeldmateriaal in de aanbieding.


Onderandere Ghost Adventures trokken naar het huis, de video geeft nog wat achtergrond over de moorden en het huis zelf. Rond 28:30 is er een spooky EVP te horen die we wegens copyrights niet in de aflevering kregen, net als de Spirit Box sessie om 33:30 en een tweede EVP rond 40 minuten.

Voor de volgende video moet ik me even excuseren. Ik zeg in de aflevering namelijk meerdere keren dat de video van een kanaal komt dat Thebirdbill heet, het is echter Thethirdbill. Rond 5:08 zie je de rollende bal, rond 7:55 hoor je de EVP sessie die in de podcast zat.

Ook LiveScifi ging op onderzoek, in deze video gebeurd niet zoveel noemenswaardig, tot de Ouija sessie rond 16:00 en de onderzoeker die zich openstelt voor de geest.


Glowing Ghost Paranormal ging er ook op onderzoek, hier zie je het experiment met de dowsing rods en zie je de onderzoeker een nacht alleen in het huis doorbrengen.


Afterlife Sessions ging er ook op onderzoek, deze bezochten het graf van de slachtoffers en kregen een getuigenis van de eigenaar. In deze video hoor je rond 27:05 de ademhaling die in de podcast zat.


En als laatste hebben we nog het onderzoek van The Paranormal Files waar rond 16:20 de geblinddoekte EVP sessie doorgaat.70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page