top of page

Aflevering 106: Travis Walton Incident

In deze aflevering bespreken we het verhaal van Travis Walton. Op 5 november 1975 zou hij voor de ogen van zijn collega houthakkers ontvoerd worden door een UFO met een zeer fel licht. Dit gebeurde in het Apache-Sitgreaves bos.


Vijf dagen lang was Travis vermist en werden zijn collega's verdacht van moord. Ze ondergingen leugendetectors, politieverhoren, en speculaties uit hun omgeving.


Op 10 november dook Travis plots weer op, hij was zich niet bewust dat er 5 dagen voorbij waren tot hij een telefooncel vond waar hij zijn familie kon bellen.Ook Travis zou zich laten onderzoeken, er gebeurden interviews, bloedanalyses, polygrafieën en zelfs hypnose, alles staafde zijn verhaal en bewees dat hij niet gek of aan het liegen was.


Hij omschreef zijn tijd in het tuig, waar hij aliens in verschillende outfits zag, hij was zich echter maar bewust van een klein stukje van de vijf dagen, want hij werd verdoofd.


Onderzoek toonde aan dat er vreemde zaken gaande waren met de bomen in het gebied waar Travis ontvoerd werd. De bomen die geraakt waren door de lichtstraal groeiden exponentieel sneller en groeiden naar een andere richting dan de andere bomen in het gebied.Travis zou ook getuigen hoe het ruimteschip eruit zag, een beeld dat in de buurt kwam van andere beschrijvingen van soortgelijke incidenten.Verschillende kranten en tv outlets zouden Travis zijn verhaal brengen, de een al wat meer accuraat dan de ander. Een van de meest spraakmakende interviews dat Travis ooit zou geven zou met Leonard Nimoy zijn, in zijn show "The Unexplained" die nooit effectief zou airen.


Travis zou ook nog een boek releasen waarin hij zijn verhaal in haar volledigheid vertelt.


Travis zijn ontvoering zou zelfs verfilmd worden in de 1993 film "Fire in the Sky."


Travis zou zijn verhaal tot in de details blijven volhouden, en zou een beroemdheid worden in de UFO community, zo geraakte hij onderandere zeer goed bevriend met Betty Hill (aflevering 49.)


Zelf zijn wij geneigd om Travis te geloven, maar wat denken jullie? Laat het ons zeker weten.

115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page