top of page

Aflevering 12: De Kappa DemonEen eeuwenoude Japanse demon die erom gekend staat zijn slachtoffers het water in te sleuren en hun ziel te stelen op een wel heel ... originele manier. Is het bestaan van de Kappa louter bijgeloof, of is er bewijs dat hij wel degelijk echt zou bestaan?


Zoals ik had aangegeven in de aflevering kwam ik op het idee voor deze case door een artikel te lezen dat zich focuste op urban legends en hauntings binnen badkamers en toiletten, wat mij terug deed denken aan een kortverhaal van Stephen King, genaamd "The Moving Finger". Hieronder vinden jullie zoals beloofd de links naar het audioboek en de aflevering van Monsters:Maar terug naar de Kappa. Het wezen staat gekend als een eeuwenoude waterdemon die, afhankelijk van de tijd en de plaats, een iets andere vorm aanneemt. Zijn gedrag kan gaan van simpel kattenkwaad tot het aanvallen en vermoorden van mensen.


Doordat het wezen al eeuwenlang voortleeft in de Japanse folklore zijn er uiteraard ook mensen die overtuigd zijn van zijn bestaan. Zo zouden er gemummificeerde ledematen bewaard zijn gebleven vanuit 1818. Helaas zijn er tot op dit punt nog geen plannen om die ook effectief te onderzoeken.


Een efficiënte manier om de Kappa af te weren: scheten.


Eerder waren er al meerdere claims over Kappa mummies, maar deze bleken samengestelde overblijfselen te zijn van onder andere apen en uilen, hieronder te zien:Een ander voorbeeld van zo'n samengesteld wezen is de Fiji Mermaid, wat gedebunked werd als deel aap - deel vis. In onder andere Gravity Falls is die te zien op de achtergrond:

Ook de kappa zelf is terug te vinden in de hedendaagse populaire cultuur. Zo zou het personage Kapp'n uit Animal Crossing ook een Kappa zijn.Mythisch wezen of niet; de meest logische verklaring lijkt te komen van de Japanse Reuzensalamander. Kijk en oordeel zelf...

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page