top of page

Aflevering 22: Ed en Lorraine WarrenLaat ons het vandaag eens wat anders doen. We onderzoeken opnieuw spookhuizen en vervloekte voorwerpen, maar deze keer ook de mensen die ze onderzocht hebben.

Ed en Lorraine Warren waren in hun tijd de bekendste paranormale onderzoekers ter wereld.

Samen zouden ze meer dan 10.000 zaken onderzoeken doorheen hun carrière.

In 1952 richtten ze ook The New England Society For Pyschic Research op. Intussen bestaat die organisatie niet meer, maar op de website vind je nog enorm veel informatie over de Warrens.


De dag van vandaag kennen de meeste mensen hun naam uiteraard omdat ze de inspiratie waren voor de cinematic universe rond The Conjuring. Hieronder vallen uiteraard de verschillende Conjuring films, maar ook de Annabelle films, The Nun en the Curse of La Llorona.


Ed zou zichzelf demonologie geleerd hebben, en was ook de enige demonoloog die erkend werd door da katholieke kerk zonder zelf een priester te zijn.

 

Laat ons beginnen met het verhaal van Annabelle. Hoewel de Warrens al 16 jaar aan het werk waren toen ze in contact kwamen met de wereldberoemde pop, is het toch een van hun bekendste zaken geworden.
Een verpleegkundige krijgt Annabelle voor haar verjaardag. Annabelle was een schattige lappenpop die er zonder voorkennis van het verhaal best lief uit ziet.

De verpleegkundige, Donna, woonde samen met haar collega Angie.


Wanneer de twee dames 's avonds terug thuis kwamen van hun werk viel het soms op dat Annabelle plots in een andere ruimte zat. Ook vonden ze briefjes met "Help Me" op, geschreven op perkamentpapier dat ze zelfs niet in huis hadden.


Op een dag was Angie's vriend alleen in het appartement en hoorde hij lawaai in de woonkamer. Toen hij ging kijken lag Annabelle met haar gezicht op de vloer. Toen hij haar opraapte voelde hij een brandende pijn op zijn bovenlichaam en toen hij keek zag hij klauwsporen op zijn lichaam.


De verpleegkundigen haalden er een medium bij die hen vertelde dat de geest van een jong meisje in de pop zat. Het meisje, Annabelle Higgins, zou overleden zijn op de grond waar hun woning nu stond, en zou een moederfiguur zoeken om voor haar te zorgen.


De verpleegkundigen kregen medelijden met de pop en besloten om haar te houden. Ze zouden echter al snel terugkeren op die beslissing en hulp inroepen van een priester, Father Hegan.


Hegan schakelde zijn superior, Father Cooke in, die op zijn beurt bevriend was met de Warrens en hen erbij haalde.

De Warrens herkenden meteen tekenen van een demon, geen geest, en overtuigden de verpleegsters om hen Annabelle mee te laten nemen.


Onderweg naar huis zou Annabelle enkele malen bijna een ongeluk veroorzaken en ook in hun huis zou ze soms onverklaarbaar van locatie veranderen en een maal zelfs beginnen rondzweven.


Intussen zit ze in het museum van de Warrens in een kast waar gebeden in gekerfd zijn en waar allerlei bezweringen over uitgesproken zijn om te voorkomen dat Annabelle ooit nog ontsnapt. 

Nog een bekende case die de Warrens onderzochten was het Amityville huis. Op 13 november 1974 zou Ronald DeFeo Jr daar zijn gezin vermoord hebben met een jachtgeweer. Zijn advocaat probeerde tijdens de rechtszaak om Ronald gek te laten verklaren door te zeggen dat hij stemmen hoorde. Dit zou de oorpsrong zijn van het haunting verhaal.
Het verhaal zou meer worden dan enkel een moordzaak wanneer de Luts familie in 1975 in het huis trekken. George en Kathy Lutz konden het huis goedkoop kopen en zouden er de volle 28 dagen in wonen alvorens het voorgoed te verlaten. Ze beweren dat er slijm uit de muren kwam, dat er ogen te zien waren die hen aanstaarden, dat er vreemde geuren in het huis hingen,...


Op een moment zou Kathy ook beginnen zweven zijn in haar bed, George zou ook elke nacht wakker worden om 3u15, hetzelfde uur als wanneer de DeFeo's vermoord werden.


De Warrens zouden hier ook aanwezig geweest zijn, ingehuurd door de familie Lutz, en ze zouden voorgoed beweren dat ze nooit een huis zo hard hebben weten spoken als dit huis.

William Weber, de advocaat van de Lutz familie, zou jaren later wel beweren dat hij en George het verhaal volledig verzonnen hadden in de hoop een boekendeal te scoren.

 

Het Perron Huis is ons vooral bekend als het huis uit The Conjuring.

Carolyn en Roger Perron verhuisden met hun vijf dochters naar dit huis in Rhode Island in de jaren '70.


Het huis zou er echter al staan sinds de jaren 1700.

Het duurde niet lang voor er vreemde gebeurtenissen voorkwamen in het huis. Carolyn zei dat haar bezem soms van locatie veranderde zonder verklaring. Ook vond ze hoopjes stof in pas gepoetste kamers.


De kinderen zagen verschijningen doorheen het huis, die in het begin nog goedaardig waren maar met verloop van tijd meer en meer kwaadaardig bleken te zijn.
De oudste foto van het huis.


Het gezin zei ook dat ze een verschrikkelijke stank konden ruiken in het huis, waar geen verklaring voor te vinden was. De kinderen zeiden ook dat hun bedden elke ochten om 5u15 leken te schudden.


Wanneer Roger de kelder in ging, wat soms al eens nodig was omdat de verwarming van het huis daar stond, voelde hij een stinkende, kwaadaardige aanwezigheid die hem leek te volgen. Er was echter niets te zien.


Wat er ook in het huis spookte, het was vooral gefocust op Carolyn. Deuren vlogen toe rond haar, soms werden er voorwerpen kapot gegooid tegen de muren, een maal voelde ze ook een scherpe steek in haar been en toen ze keek was ze aan het bloeden, alsof een dikke naald haar gestoken had.

Na onderzoek te doen ontdekte ze het verhaal van Bathsheba Sherman, een vrouw die in de jaren 1800 op hetzelfde domein woonde. Bathsheba zou verantwoordelijk gesteld zijn voor de dood van een kind en zou als heks beschouwd zijn. Ook staat haar graf niet zo ver van het huis. De Perrons waren ervan overtuigd dat Bathsheba achter de haunting zat.


De Perrons huurden Ed & Lorraine in die een seance hielden om contact te leggen met de geesten. Tijdens de seance begon Carolyn te zweven en werd ze door de kamer gegooid. Hierop zou Roger de Warrens gevraagd hebben zijn huis te verlaten. Wat er ook verteld werd in The Conjuring, de Warrens hun aandeel in dit verhaal is een pak kleiner dan de film het liet uitschijnen.


De Perrons zouden nog tot 1980 in het huis wonen waarna ze het geld hadden bijeen gespaard om te verhuizen.

Het huis wordt sindsdien nog steeds bewoond en ook de huidige bewoners vertellen over vreemde gebeurtenissen in het huis. De familie Heinz zou zelf ook geboeid zijn door het paranormale en al regelmatig EVP en Spirit Box sessies gehouden hebben in het huis. Ook zijn ze van plan om er een toeristenattractie van te maken en een documentaire rond het huis te filmen.
353 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page