top of page

Aflevering 29: Skinwalker RanchIn het oosten van Utah ligt de Uintah Basin, een gebied dat reeds een lange geschiedenis heeft met de verschillende inheemse Amerikanen stammen uit de streek. Voornamelijk de Ute en de Navajo.

Beide stammen voeren al lang oorlog met elkaar en hebben ook een lange geschiedenis van elkaar gevangen nemen als slaven.Het staat dus buiten kijf dat beide stammen niet snel vreemdelingen vertrouwen. Dat was ook niet anders toen de eerste Europeanen, specifieker Spanjaarden, zich in het gebied begaven.

De Amerikanen bespioneerden hen vanop afstand en camoufleerden zichzelf met dierenhuiden.


Hier ontstond een gebruik dat zou evolueren tot het bestaan van Skinwalkers. Skinwalkers zijn namelijk mensen die van gedaante kunnen veranderen en dierlijke aspecten aannemen, denk een weerwolf.De magie om een Skinwalker te worden, wordt enkel via een strikt geheim vennootschap doorgegeven. Om hier lid van te worden moet je de ultieme kwaadaardige daad uitvoeren: Een familielid, bij voorkeur je broer of zus, vermoorden en vervolgens seks hebben met hun lijk alvorens het op te eten. (nvdr: We raden dit absoluut af!)


Magie was niet ongebruikelijk binnen de stammen, heksen en shamanen hadden veel aanzien in hun bijgelovige cultuur.

Ook de Skinwalker magie was niet altijd even corrupt als hierboven vermeld, maar volgens de verhalen zou het niet lang geduurd hebben voor de eerste Skinwalkers overgingen tot hun krachten gebruiken voor moorden, diefstal en andere kwaadaardige daden.


Al kennen we wel enkele legendes, kennen we verre van het volledige verhaal, want de stammen die vandaag nog geloven in Skinwalkers praten er niet graag over met buitenstaanders, voornamelijk omdat ze geloven dat Skinwalkers enkel inheemse Amerikanen aanvallen en dat de kennis dat Skinwalkers bestaan, jou wel eens een doelwit zouden kunnen maken.


Volgens hun legende zou een Skinwalker die herkend wordt in zijn/haar menselijke gedaante sterven, dus hoe minder mensen weten dat Skinwalkers bestaan, hoe beter.


Er worden nog krachten toegewijd aan de Skinwalkers, zo zouden ze de controle kunnen nemen over je lichaam wanneer je oogcontact maakt met hen.


De Skinwalkers en andere gebruikers van magie leefden lange tijd gewoon tussen de indianenstammen. Op een gegeven moment kwam er een punt waar de Spanjaarden een deal sloten met de stammen. De indianen hadden zich in de val laten lokken, want de deal bestond eruit dat de Spanjaarden het mooie en vruchtbare land kregen en dat de stammen in een reservaat gedropt werden dat amper vruchtbaar had wat hen in een soort natuurlijke armoede bracht.

De bijgelovige indianen geloofden dat hun goden hen in de steek gelaten hadden vanwege hun gebruik van magie en ze begonnen heksen en shamanen te vervolgen en doden, waarbij de Skinwalkers zich ook terugtrokken tot de schaduwen.


Het verhaal van de ranch gaat echter niet enkel over Skinwalkers. In feite hebben ze er amper iets mee te maken. Het gebied zou namelijk een hotspot zijn van allerlei paranormale activiteit. Naast Skinwalkers zijn er UFO's, schaduwwezens, graancirkels, Sasquatch en nog veel meer gezien.


De eerste noemenswaardige melding kwam van Silvestre Vélez De Escalante die samen met een groep ontdekkers door het gebied trok in 1776 en in zijn dagboek melding maakte van vliegende lichtbollen boven hun kampvuur op een zekere nacht.


Het gebied waar de huidige Skinwalker Ranch ligt, grenst aan een richel die de Ute "Het pad van de Skinwalker" noemen. De richel is volgens hen ontheiligde grond en niemand mag ze betreden, maar de ranch dankt haar naam hier aan.


De ranch zelf bestaat uit verschillende velden en gebouwen of homesteads. In alle delen zouden er vreemde gebeurtenissen voorkomen, maar de meeste meldingen gebeuren in en rond het gebouw dat bekend staat als Homestead 2.
De meeste verhalen komen van de familie Gorman (pseudoniem), een gezin met twee kinderen die het gebouw overkochten om er hun vee te hoeden. Het zou niet lang duren voor er verschillende vreemde gebeurtenissen de kop opsteken.


Zaken verdwijnen of verplaatsen in het huis, vreemde wezens zijn te zien op het domein en vallen soms zelfs de eigenaars of hun vee aan. De voornaamste meldingen zitten in de podcast aflevering en zijn te talrijk om hier allemaal op te sommen.

Er is helaas erg weinig bewijs van behalve getuigenissen. De gebeurtenissen zouden echter op een punt de krant halen, nadat er vreemde putten verschenen in een van de weiden van de Gormans. Dit nieuws zou aan de oren komen van een zekere Roger Bigelow.


Bigelow is zelf een paranormaal enthousiasteling en dan ook nog eens steenrijk. De man had al meerdere malen geïnvesteerd in paranormaal onderzoek en had zijn eigen research team opgezet dat als task force moest dienen om meteen naar plaatsen toe te gaan wanneer er iets paranormaal gebeurde. Zijn team bestond uit wetenschappers die bereid waren lange reizen te maken en het bovennatuurlijke te trotseren.


Dit onderzoek zou uiteindelijk leiden tot het publiceren van het boek Hunt for the Skinwalker en de gelijknamige documentaire die de meeste getuigenissen bundelen.


Bigelow zou de ranch uiteindelijk verkopen aan Brandon Fugal, op voorwaarde dat het onderzoek zou verdergaan. Fugal richtte een eigen team op en gaf hen het budget om daar uitgebreid onderzoek te verrichten. Dat onderzoek wordt besproken in de afleveringen van The Secret of Skinwalker Ranch. Tijdens de podcast bespreken we de voornaamste stukken bewijs en geven we onze eigen mening over Skinwalker Ranch en of het al dan niet paranormaal is volgens ons.


Bronnen:

-The Hunt for the Skinwalker door Colm A. Kelleher

-The Hunt for the Skinwalker (docu)

-The Secret of Skinwalker Ranch

510 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page