top of page

Aflevering 36: The Oman HouseIn 1998 kopen David Oman en zijn vader een stuk grond aan Cielo Drive, Los Angeles. De regio had al decennia lang een beruchte reputatie door vroegere gebeurtenissen, maar het huis dat uiteindelijk door de Omans gebouwd werd zou Cielo Drive ook een iconische status geven binnen de paranormale wereld.Voor slechts 40.000 dollar kon de vader van David Oman een stuk grond kopen aan Cielo Drive in Benedict Canyon, Los Angeles. Het is opmerkelijk dat de grond zo weinig kostte, aangezien het toch middenin de regio ligt waar de jetset van Hollywood woont.

Wanneer David toekomt op Cielo Drive ziet hij echter meteen waarom het zo goedkoop is; op minder dan 50 meter van de grond ziet hij de toegangspoort van het huis waar enkele van de meest brutale moorden in de geschiedenis zouden plaatsvinden.


Die moorden gebeurden in de nacht van 8 op 9 augustus 1969. Actrice Sharon Tate, op dat ogenblik op het toppunt van haar carrière, was in het huis op nummer 10050 aanwezig met bevriend koppel Wojciech Frykowski en Abigail Folger. Ook Tate's ex-verloofde Jay Sebring was aanwezig. Tate's echtgenoot, regisseur Roman Polanski, was in Europa voor filmopnames.


Die avond zijn Charles Watson, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel en Linda Kasabian op pad naar het huis met als opdracht om iedereen aanwezig zo brutaal mogelijk te vermoorden. De opdrachtgever: Charles Manson.

Op weg naar het huis kwam de bende de 18-jarige Steven Parent tegen, die net terugkwam van een bezoek aan de conciërge. Helaas werd hij het eerste slachtoffer en werd hij doodgeschoten.

Tate, die op dat moment meer dan 8 maanden zwanger was, wordt samen met de andere aanwezigen vermoord.De moorden zijn maar een van de gebeurtenissen die de regio van Benedict Canyon een beruchte status geven. Zo is het ook de plaats waar de Superman Curse ontstaan is. Die vloek zou heersen over wie te maken heeft met de ontwikkeling van Supermanproducties, en vooral over de hoofdrolspelers. George Reeves, The Original Superman, werd op 16 juni 1959 dood teruggevonden in zijn slaapkamer. Hij werd gedood door een kogel, maar tot op de dag van vandaag is niet zeker of het hier ging om zelfmoord of moord. En zo blijft ook deze legende verder bestaan.Het huis van David werd afgewerkt in 2002. In de bijna 20 jaar dat het huis er nu staat heeft het al de hoofdrol gespeeld in afleveringen van de grootste paranormale shows zoals Ghost Adventures, Paranormal Witness en Haunted History en werd het ook door onder andere Larry King gefeatured. Ook kwamen de meest bekende mediums (waaronder Lisa Williams) er op bezoek.

Het wordt ”The Mount Everest of Haunted Houses and Disneyland for the Dead” genoemd.
De paranormale activiteit zou zeer hoog zijn; zo goed als iedereen die er een voet binnen zet voelt energie, voetstappen in kamers waar er zelfs geen plaats zou zijn voor een gewone mens om door te kunnen stappen, objecten die vallen of verplaatsen (bijvoorbeeld een stoel die van de ene naar de andere kamer geschoven wordt), lichten die uit zichzelf aan en uit schieten, iemand zou zelfs eens van het bed tegen de muur opgeheven zijn geweest…


Er zou ook een zeer groot aantal energieën in de woning aanwezig zijn. Verschillende mediums beweren dat ze onder meer Sharon Tate en Jay Sebring hebben gespot, maar een terugkerend figuur is ook dat van een Native American, die ooit zeer ongelukkig ten val kwam met zijn paard in de ravijn en jammerlijk genoeg zijn nek brak.

Een van de meest actieve plekken is de aquariumkast, waarop verschillende actiefiguren staan. In de onderstaande 3 fragmenten vallen de figuren schijnbaar uit zichzelf om (de derde video is van het Youtubekanaal van David Oman zelf).

Hieronder zou een van de bewakingscamera's van David Oman nog een vallend object registreren:In de volgende video houdt de Joblo crew een theekransje met de geest van Gwendoline, een klein meisje wiens energie in het huis verblijft:

De meest plausibele uitleg voor de grote hoeveelheid activiteit is dat de locatie van het huis effectief werd vastgesteld als een geomagnetic anomaly site door the US Geological Survey, wat er voor zou kunnen zorgen dat energieën aangetrokken worden, zoals David zelf zegt "Ze hoeven niet uit hun eigen energie te tappen want hier hebben ze een onuitputtelijke energiebron".


Dr. Barry Taff, doctor in de psychofysiologie en een bekend parapsycholoog, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar die anomalie. In onderstaand document staat een samenvatting van een van de bezoeken:

Taff: “What can be said without reservation at this time is that very strong geomagnetic fields, which are in constant flux at this location, provide a conducive environment which enables such paranormal events to occur on a regular basis”


Het huis van David Oman blijft tot de verbeelding spreken. Er worden regelmatig tours georganiseerd waarbij groepen urenlang op onderzoek kunnen gaan.

David zelf schreef ook het boek Ghosts of Cielo Drive - The Afterlife of Sharon Tate and the Spirits of the Oman House en maakte de film House at the End of the Drive, gebaseerd op zijn eigen ervaringen in het huis en ook gefilmd in het huis zelf.Nuttige links:43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page