top of page

Aflevering 52: Bridgeport Poltergeist on Lindley Street
Jerry & Laura Goodin wonen samen in dit huisje wanneer hun eerste zoon, Jerry Jr. geboren wordt.

Jr wordt geboren met een cerebrale parese waardoor hij heel zijn leven hulp zal nodig hebben bij alledaagse taken, daarbovenop moet hij continue een rugbrace dragen.Naast de zware zorgen voor hun zoon komt ook Laura's moeder bij hen wonen wanneer haar gezondheid aftakelt. De Goodins geven haar hun bed en slapen zelf in de zetel.


Na een jaar sterft de moeder van Laura, en kort daarop Jerry Jr aan de gevolgen van een verkoudheid.

Een jaar later zouden ze opteren om een kind te adopteren. Ze horen algauw over een meisje in Canada die adoptieouders zoekt.Marcia kwam uit een gezin van 9 kinderen. Ze werd al vanop zeer jonge leeftijd verwaarloosd, zo werd ze soms vastgebonden aan een stoel voor uren aan een stuk.

Ze ging mee met het Goodin gezin en de drie hadden snel een goede klik. Op dat moment viel het nog niet erg op, maar Jerry & Laura zouden extreem beschermend worden over Marcia. Ze zou zelfs niet alleen buiten mogen spelen zonder toezicht van haar ouders, laat staan naar school wandelen of eender wat zelfstandig doen buitenshuis. Hun schrik om nog een kind te verliezen was zodanig groot dat ze Marcia al deze normale vrijheden niet gunden. Andere kinderen van haar leeftijd in die tijdsperiode mochten dit wel allemaal, wat Marcia al zeer vroeg doemde om een outcast te worden.


Bij overmaat van ramp werd Marcia ook gepest op school. Haar huidskleur en het feit dat ze geadopteerd was maakten haar al snel een doelwit en dit escaleerde tot een jongen haar ettelijke slagen verkocht, waardoor ze verwondingen opliep en zelf een brace moest dragen. Op dit punt haalden haar ouders haar van school en schakelden ze een privé lesgever in.


Kort nadat ze Marcia adopteerden merkten de Goodins reeds dat er vreemde zaken gebeurden in huis. Voorwerpen verplaatsten zich zonder verklaring. Eerst zagen ze dit als hun eigen verstrooidheid.

Er werd op een dag aangeklopt, bij opendoen stond er niemand aan de deur. Wel vreemd was dat er

natte voetafdrukken voor de deur waren terwijl het een kurkdroge zomerdag was.


In november '71 was er een gebons/gegalm te horen in huis. Zelfs politie en brandweer konden geen verklaring vinden. Het gebons leek een patroon te hebben en zich doorheen het huis te verplaatsen. Het kwam vanuit de muren. Tegen eind november verdween het, maar het kwam elk jaar terug in diezelfde maand.


In november '74 zou het veel erger worden. Opnieuw was het gebons terug, op dit punt gingen ze er vooral mee om door het te negeren.


Op 21/11 zit het gezin te eten wanneer ze glas horen breken vanuit de slaapkamer van de ouders. Wanneer ze gaan kijken zien ze dat het raam gebroken is. Vreemd wel dat het van binnenuit gebroken is.


22/11 zou nog erger worden. Het gezin is bezig met een trip voor te bereiden naar New York naar een neef van Jerry.

Opnieuw horen ze geluid uit de slaapkamer. Wanneer ze gaan kijken zien ze dat het rolluik omhoog is gedaan en het gordijn losgemaakt op de grond ligt. Laura hangt deze terug op, doet het rolluik weer omlaag, en wanneer ze uit de kamer wilt gaan hoort ze geluid achter zich. Ze kijkt en ziet dat het gordijn opnieuw op de grond ligt en het rolluik weer omhoog is.


Ze besluiten het zo te laten in de hoop dat ze rustig verder kunnen met hun avond. Dit zou tevergeefs zijn, want meteen daarna begon het gebons opnieuw. Nu luider dan ooit, tot het oorverdovend werd en toen plots stopte.


23/11 doen ze hun trip naar New York zoals gepland. Ze komen 's avonds terug rond 16u30 en zien meteen enkele vreemde zaken. Marcia's tv op haar slaapkamer ligt op haar bed met het scherm naar beneden, normaal staat die op een verhoogd rek.


Jerry zet deze terug en gaat naar de keuken. Daar ziet hij borden die uit het droogrek opstijgen en zichzelf tegen de grond kapot gooien. Daarna vliegen messen uit een messenblok in zijn richting en moet hij wegduiken.

Laura ziet dit alles gebeuren.


Ze hopen dat het hierbij blijft en doen verder met het uitladen van boodschappen.

Laura zet boodschappen op de keukentafel, die begint plots te zweven en draait zichzelf om zodat de boodschappen doorheen de keuken vliegen.


Daarna begint de koelkast op de stijgen en zichzelf te verplaatsen. De tv in de keuken zweeft ook en valt op haar voet, waardoor ze gebroken tenen had.De rest van de dag waren er nog enkele incidenten, zoals de keukentafel die nog enkele keren omdraait.

Marcia wil 's avonds gaan slapen maar haar tv valt terug op bed, waardoor ze uiteindelijk in de living slaapt.

Even later gaat ze naar de badkamer, plots horen Jerry & Laura daar allerlei geluid. Ze gaan kijken en zien Marcia op de grond zitten met haar handen op haar hoofd terwijl er allerlei voorwerpen rond haar vliegen.


Daarna werd het rustig en konden ze eindelijk slapen.


24/11/74


Jerry komt in de keuken, daar ligt de tafel terug omver. Ook de koelkast was verplaatst en blokkeerde de keukendeur.

Hij gaat naar boven om dit aan Laura te vertellen maar voor hij zijn mond kan openen vliegen een foto en kruisbeeld met nagel en al uit de muur. Daarna horen ze een luide knal uit de slaapkamer van Marcia. Een grote houten kleerkast was omver gevallen, op een paar centimeter van waar Marcia sliep.


Opnieuw horen ze geluid, deze keer uit de woonkamer. Hun 3 ligzetels daar waren open en dicht aan het gaan en doorheen de kamer aan het verplaatsen. De tv gaf constant het geluid van een deurbel. Ze bellen hun buren voor hulp en gaan naar buiten uit schrik.

Jerry ziet dat de dochter van een bevriende agent net passeert met haar hond, op dat moment hoort hij de gil van zijn vrouw achter hem. Marcia en Laura zaten samen op een zetel op hun porch en die zetel was plots beginnen zweven met hen erop. Ook de dochter van de agent zag dit, Jerry zei haar om haar vader te halen.

De agent, John Holsworth, komt toe en gaat binnen een kijkje nemen. Hij ziet de schade, maar hij ziet ook de zetels en de koelkast bewegen. Hij belt zijn collegas op ter versterking.

2 Agenten komen toe en denken eerst dat er ingebroken werd, ze proberen het gezin gerust te stellen.

Een van hen, agent Tomek, zou zelf met eigen ogen de tv zien zweven.
Kort daarop komen nog 2 agenten aan. Alle 5 aanwezige agenten op dat punt zouden de koelkast zien zweven.


Terwijl Tomek een melding aan het maken is hoort hij een zware crash uit de slaapkamer van Marcia. Een grote zware kleerkast is omgevallen op het bed. De kamer was leeg op het moment dat dit gebeurde.


Alle agenten zagen samen een kruisbeeld heen en weer schudden aan de muur alvorens zichzelf los te rukken en agent Lawson op de borst te raken. Lawson zou het huis verlaten en weigeren er nog een voet binnen te zetten.


De politie haalde de brandweer erbij in de hoop dat zij een verklaring konden vinden. Een van die brandweermannen zou de tv zichzelf zien losmaken en op de grond vallen.


Een van hen zou een priester, father Doyle opbellen om te komen helpen.

Doyle kwam langs en wou het huis zegenen. Bij het klaarzetten van zijn materiaal zou tot twee maal toe zijn flesje wijwater omvallen wanneer hij het in zijn hand wil nemen, uiteindelijk zou hij beslissen dat het beter is de geesten in het huis niet kwader te maken.


Een opvallende gebeurtenis die dag is dat een van de agenten zwoor dat hij de familiekat, Sam, de woorden "byebye" hoorde zeggen.
Een van de mensen die die dag kwam was een buur, Marie Pascarella. Zelf had ze ervaring met het paranormale en was ze bevriend met Ed & Lorraine Warren. Ze belde hen op en ze besloten te komen kijken, samen met een priester, Father Charbonneau en een student-priester, Paul Eno.


Toen ze aankwamen stond er reeds een mensenmassa voor de deur, het nieuws had zich snel verspreid.
Ed zou tegen Paul zeggen om Marcia in de gaten te houden. Poltergeists manifesteren zich graag rond kinderen, en bij hoaxes zijn vaak de kinderen verantwoordelijk.


Later die dag zat Marcia in een van de recliner stoelen te praten met agenten, plots begon deze stoel te bewegen, werd Marcia eruit gegooid en viel de stoel om. Het kostte 2 sterke agenten om deze stoel terug recht te zetten.


De Warrens deden interviews met zoveel mogelijk getuigen, ze zagen ook veel zaken gebeuren met eigen ogen.

De polite haalde er inspecteurs van de stad bij om de riolering en elektriciteit te checken. Deze vonden niets buitengewoons.


Die avond verlieten de Warrens het huis.
Het volk zag en herkende hen, waardoor de geruchten enkel sterker werden.


Het huis zou algauw een van de bekendste en populairste attracties in het land worden.


Ook de mensen buiten zagen af en toe iets. Zo waren er twee cementen zwanen die als decoratie vooraan stonden, die soms bewogen in het zicht van de toeschouwers.

Ed Warren had binnen het advies gegeven om alles dat verplaatste of omviel gewoon te laten zijn. Dit zou het helpen kalmeren en hield het ook overzichtelijk om een beeld te krijgen wat er allemaal gebeurd was.


Wanneer de Warrens later terugkeerden zagen ze opnieuw vanalles, zo zou de staaf van het douchegordijn loskomen, en Marcia bijna doelbewust op het hoofd raken.


Een van de vreemdste voorvallen was rond 21u 's avonds, de Warrens, de priesters en het gezin zitten rond de keukentafel. Paul Eno hoort Lorraine plots gillen, hij kijkt en ziet een brandwonde die uit het niets begint te vormen op haar arm.


Bijna op hetzelfde moment ruikt hij een intense zwavelgeur.


25/11


Paul Eno staat achter Marcia, met zijn handen te leunen op haar stoel. Plots voelt hij die stoel opstijgen alsof iets met kracht het optilt. Instinctief duwt hij het naar beneden, en voelt de kracht ook lossen.


Later in de namiddag zou wellicht het meest vreemde voorval van heel het verhaal gebeuren.


De aanwezigen zitten monopoly te spelen op een rustig moment.

Plots voelen ze een aanwezigheid en zien ze een soort gele mist die de kamer begint te vullen. De zwavelgeur is weer helemaal terug. In die mist zien ze vier mensachtige figuren manifesteren.


Jerry begint plots in het Latijn te zingen, iets wat hij normaal niet kon. Zijn stem klonk ook niet meer zoals normaal. Terwijl hij dit doet vormen de figuren een rij achter hem en gaan ze van kamer tot kamer terwijl hij blijft Latijns zingen.


Een van die entiteiten komt op Marcia af, Paul Eno gaat tussen hen staan, hij voelt iets fysiek duwen tegen hem. Het wezen geraakt voorbij hem en tilt Marcia op en gooit haar tegen de muur.


Paul zegt dat iedereen naar buiten moet. Jerry was terug zichzelf en ging mee.

Het volk buiten zag iedereen naar buiten komen, terwijl er binnen in het huis vanalles van lawaai en gebons klonk.


Paul belt de Warrens onmiddellijk op.


Toen ze aankwamen zagen ze opnieuw de gewoonlijke bewegende meubels en zaken die zichzelf kapot leken te maken.


Die avond veranderde de politie van shift, er kwam een heel nieuw team aan. Een van hen zag Marcia een zetel zelf bewegen, even later zag hij haar de tv duwen met haar voet zodat die haar vader raakte.


Ze zouden haar wat onder druk zetten tot ze bekende dat zij achter alles zat. De politie liet er geen gras over groeien en maakte bekend dat het geheel een hoax was.

Er ontstonden al snel theorieën dat naast Marcia ook de Warrens zaken in scene gezet hadden. Marcia zou tegen iemand gezegd hebben dat ze Lorraine zelf kokend water op haar arm zag gieten. Ook bleek dat Ed enkele long-distance telefoontjes gedaan had naar leden van de pers. Dit alles zorgde ervoor dat de Goodins met hen niets meer wouden te maken hebben.


De Warrens zouden via het nieuws te horen krijgen dat Marcia alles bekend had. Ze belden de Goodins op maar kregen het deksel op de neus.


Paul Eno zou zelf langsgaan maar te horen krijgen dat hij niet meer welkom was.


Het volk minderde maar bleef toch nog deels aanwezig en er zaten veel mensen tussen die het slecht op hadden met de Goodins. Drie van hen zouden zelfs een brandje proberen stichten in hun tuin.De Goodins waren dus niet meer veilig en en buiten hun huis.


De komende dagen zou de activiteit minderen en uiteindelijk ophouden tegen begin december.

Tegen 10/12 kwam het echter terug.


Ook agenten zagen weer vanalles gebeuren, zaken die rondvlogen, bewogen, bijna al hun inboedel was kapot op dit punt.


Op 16/12 kregen ze telefoon van Boyce Batey, een paranormaal onderzoeker die dacht hen te kunnen helpen. Hij wou langskomen maar vroeg wel om er geen publiciteit rond te maken, hij wou geen pers. Dit klonk de Goodins als muziek in de oren.

Hij zou twee dagen later aankomen, wat de Goodins op dat moment niet wisten was dat hij in tussentijd ook langsging bij de Warrens. Ed moet hem gezegd hebben dat de haunting helemaal echt was en dat hij het betreurde hoe het afliep. Ed zou al zijn eigen research gedeeld hebben met Boyce.


Boyce zou samen met Blue Harary en Jerry Solvin het huis onderzoeken. Solvin kreeg zelfs toegang tot alle politiedossiers en mocht alle agenten betrokken bij de zaak interviewen.


Tijdens hun onderzoek maakten ze veel mee, de datasheets met de tekeningen van het huis hierboven getoond komen uit hun onderzoek, ook maakten ze een lijst van alle gebeurtenissen in het huis en de notitie of Marcia in de buurt was tijdens de gebeurtenis.


Hun onderzoek is de reden dat later het boek kon geschreven worden. Ze hebben ervoor gezorgd dat dit een van de best gedocumenteerde paranormale zaken aller tijden was.


Hun conclusie was: De paranormale gebeurtenissen waren echt. Er zat iets in dit huis dat zich agressief uitte naar iedereen binnenin. Sommige zaken werden door Marcia in scene gezet, maar het is onmogelijk dat ze achter alles of zelfs het meeste zat. Wanneer we bekijken wie het centrum van de activiteit was, zien we wel dat veel zaken in de buurt van Marcia en haar moeder gebeurden, waarin Marcia een lichte voorsprong heeft op Laura.


Vanaf januari 1975 lijkt het huis kalm te worden en zijn er geen meldingen meer gekomen van paranormale activiteit.


Marcia zou aan volwassen leeftijd het huis en het land verlaten, vermoedelijk om haar natuurlijke familie in Canada te zoeken. In 2015 zou ze overlijden aan natuurlijke oorzaken.


Laura zou in de jaren '90 sterven aan een verkeersongeluk.


Jerry zou alleen achterblijven in het huis en ook in de jaren '90 sterven aan natuurlijke oorzaken.


Het huis staat er tot op vandaag nog.40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page