top of page

Aflevering 89: Robert The Doll
Ons onderwerp vandaag is Robert The Doll.

Robert behoorde toe aan Robert Eugene (Gene) Otto, een van uit Key West, Florida. Gene groeide op in een huis dat zijn vader gebouwd had en zou uiteindelijk een reputatie krijgen als een getalenteerde schilder. Het huis zou later naar hem vernoemd worden en bekend staan als The Artist's House.Gene kreeg Robert cadeau en de twee waren onafscheidelijk. Het zou echter niet lang duren vooraleer de andere mensen in zijn gezin begonnen te vermoeden dat er meer aan de pop was dan je op het eerste oog zou denken. De pop leek zelf te leven.


Mysteries at the museum aflevering:

Video waarin Robert's voet zou bewegen:


Robert guided tour:


Andere voorbeelden:

Anabelle, de Raggedy Anne pop die volgens de Warrens bezeten is en tot op heden in hun museum staat. Deze zou zelfs iemand vermoord hebben. (Voor meer info: Warrens aflevering (22)


Pulau Ubin Doll: In 1914 werd een Duits koppel aangehouden door Britse militairen in Singapore onder verdenking van spionage. Hun dochter zou vluchten maar zou van een klif storten in Pulau Ubin. Lokalen hebben een schrijn aan haar opgericht en een barbiepop daarin geplaatst. De pop zou volgens hen de ziel van het kind bevatten. De pop zou haunted zijn, maar goedaardig en zou de gemeenschap helpen. Jaarlijks komen mensen offers brengen aan de geest van het meisje tijdens een festival.


Okiku: In 1918 zou een Japanse tiener een pop gekocht hebben in Hokaido om cadeau te doen aan zijn zus Okiku. Het meisje en de pop waren onafscheidelijk. Okiku zou echter enkele jaren later sterven, en haar pop, die haar naam droeg, zou achterblijven bij haar familie. Haar familie merkte bizarre dingen op en dachten dat het kind was blijven hangen in de pop. De pop zou soms bewegen, en nog vreemder, haar haar zou groeien. De pop verblijft nu in de Mannenji tempel in Hokkaido, waar priesters nog steeds nu en dan haar haar zouden knippen.Uncanny Valley voorbeelden:

Polar Express:De katten in Cats:Deadly Premonition:Zuccy:
De Robert The Doll films in volgorde (voor de liefhebbers)

DANKU ROBERT EN SORRY ROBERT63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page