top of page

Aflevering 1: Spookhuis Sas van GentAltijd spannend, zo'n nieuwe podcast opstarten. Nikki en ik zaten al enige tijd met het idee om dit samen te doen, maar door een combinatie van altijd teveel projecten lopende hebben, en chronisch uitstelgedrag, kwam het er maar niet van.

Toch hebben we ons op die bewuste zondag in onze living gezet met een micro tussen ons, en zo geschiedde.

Het spookhuis in Sas van Gent was erg leuk om te onderzoeken. Het heeft allerlei elementen die boeiend zijn voor paranormale enthousiastelingen. Verlaten herenhuizen met ingegooide ramen zijn al creepy genoeg, maar als er dan nog eens mensen gestorven zijn in de oorlog en daarbovenop worden er spoken van kleine kinderen gespot, dan gaan mijn haren toch wat rechtstaan.


Een van de voornaamste bronnen voor deze aflevering was toch zeker The Ghost Hunter, zonder zijn website had ik nooit zoveel informatie gevonden over de griezelige gebeurtenissen die hier plaats vonden.


Paranormale zaken onderzoeken is een beetje als in een konijnenhol duiken volgens mij, telkens wanneer je denkt dat je het einde bereikt hebt is er wel een nieuwe onthulling of aanknopingspunt dat je ontdekt waardoor je nog eens verder zou kunnen gaan. Ook bij deze case was dat niet anders en hebben we niet al het mogelijke besproken. Dit soms ook omdat er online tegenstrijdige informatie te vinden was of omdat beeldmateriaal simpelweg niet meer beschikbaar was. Toch denk ik dat we de case mooi naar voren gebracht hebben.
Via deze blog zal ik trachten om al het bewijs dat ik aangehaald heb in de aflevering kort te bespreken, zo kunnen jullie zelf ook tot een conclusie komen of de case echt paranormaal is of niet.

Bij deze wil ik ook een kleine rechtzetting doen: Tijdens mijn research had ik begrepen dat Joost zelf op voorhand het huis kon beschrijven, maar blijkt dat dit over een paragnost ging waar hij mee samenwerkte en niet over zichzelf.

  • Op de website van The Ghost Hunter is een korte geschiedenis van het huis te vinden met een lijst bizarre gebeurtenissen in en rondom het huis.

  • Ook bespreken we verschillende foto's en getuigenissen die je hier kan vinden.

  • De mysterieuze voorbijganger in de video vindt u hier als .gif. Kan jij bepalen wat het is? (Rechts onder in beeld)

De bespookte deur:

De reportage:

De laatste nacht:

Laatste bezoek overdag:

Sloop:

199 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page