top of page

Aflevering 67: Lizzie Borden nam een Bijl

Voor het eerst gingen we de true crime kant op met deze aflevering. Toen we net begonnen met Grafspraak was dat ook deel van de opzet. We wouden zowel True Crime als paranormale cases behandelen. Door omstandigheden (lees: uitstelgedrag) kwam die podcast er maar niet van, en tegen de tijd dat we effectief in gang schoten merkten we dat er reeds een zeer bekende Vlaamse True Crime podcast bestond. Om onszelf te onderscheiden van de rest besloten we het paranormale aspect als onze niche te nemen. Voor zover we wisten was dit nog nooit eerder gedaan in België. Toch zeker niets met een lange levensduur.


Maar Jens, betekent dit dat Grafspraak vanaf nu wel True Crime zal coveren? Ja en nee. We gaan nog steeds geen pure true crime cases behandelen, we voelen ons zeer comfortabel in ons eigen vaarwater en er zijn intussen meer True Crime podcasts dan eender welk ander onderwerp. Andere shows zoals De Volksjury, Stemmen van Assisen, De Schaduw van Dutroux en Zij & De Zonde zijn hier allen zeer goed in en zou ik persoonlijk zeker aanraden voor je True Crime fix. Wij doen paranormaal, zo zijn we gestart en zo gaan we nog steeds door.


Waarom deze dan wel? Wel, dat is de 'ja' uit mijn vorig antwoord dus. In uitzonderlijke situaties kan er eens een True Crime gedeelte belangrijk zijn voor een paranormale zaak. We kunnen de paranormale kant van het Lizzie Borden huis niet bespreken zonder de zaak zelf te snappen. Dit was ook zo het geval bij de Villisca Ax Murder House, Cecil Hotel en Madame LaLaurie om er enkele op te noemen. Het enige verschil bij deze is dat het True Crime gedeelte zodanig omslachtig was dat we al aan bijna 2 uur podcast zaten terwijl we enkel nog maar de beknopte versie gaven. Het is mogelijk dat er in de toekomst nog cases komen waarbij een aflevering enkel maar True Crime related zal zijn om vervolgens een spooky aflevering te maken, het is ook mogelijk dat dit nooit gebeurd. Onze cases zijn zelden ver op voorhand gepland dus ik weet het zelf nog niet momenteel of er ooit nog iets in deze trand op jullie feed zal verschijnen.


Dit alles gezegd zijnde, tijd om over te gaan naar de bewijsstukken waar jullie voor komen.

Nog een laatste waarschuwing: In dit artikel staan grafische foto's die na de moorden genomen werden, niet voor gevoelige lezers dus.


Lizzie & Emma
Alice
Abby Borden

Andrew Borden
Het Borden huis (modern)
Oude foto van het huis
Abby Borden's lichaam

Andrew Borden's lichaam

John Morse
Bridget Sullivan
De Jury

Lizzie vrijgesproken


Oudere Lizzie (links)

Bronnen: Boek: True Crime Massachusetts
68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page